Scandic Harstad om det å jobbe i hotellbransjen

1

Fornøyde deltakere på foredraget sammen med Frode Wulff Iversen (Sittende i midten foran)

4

Frode Wulff Iversen holdt et engasjerende foredrag om hva som kreves av deg som vil jobbe i hotellsektoren.

Avdelingsleder for kjøkken og restaurant ved Scandic Harstad, Frode Wulff Iversen inviterte til frokost nylig.
De heldige var deltakerne på arbeidsforberedende kurs for minoritetsspråklige hos oss. Målsettingen med dette kurset er at 70% av deltakere skal ut i arbeid/aktivitet etter endt kurs . Gjennom å jobbe via gode nasjonale, regionale og lokale avtaler med næringslivet er det mulig å oppnå dette målet.

Inko as har avtaler med NHO/Ringer i vannet på nasjonalt og regionalt nivå, medlemskap i Harstad profileringspool og Harstad Næringsforening, samt lokalt næringsliv som er INKO partnere og utplasseringsarenaer. Scandic Harstad, som er en av våre solide Inko-partnere ønsket å invitere på frokost samtidig som de ville informere om muligheten som finnes i hotellbransjen. De ville også benytte anledningen til å si noe om hvilke krav det stilles til den som vil ha en karriere innen hotell og restaurant.


3

I tillegg til nyttige tips fikk deltakerne servert en fantastisk frokost.

Arbeidsmuligheter
-Arbeidsmulighetene innenfor hotellbransjen er gode i Harstad, sier Frode. Han sier at hotellet har behov for ansatte innenfor mange fagområder. Vi har kokker, servitører, vaskere, selgere, økonomiarbeidere osv. Vi har stadig bruk for dyktige folk, både fast ansatte og det vi kaller for tilkallingsvakter. Tilkallingsvaktene blir kontaktet ved behov. Dette kan være en fin mulighet for fast jobb. Viser du at du er dyktig i jobben, kan det være gode muligheter for fast jobb, sier Frode.


Internasjonalt miljø
Hotellet har i dag ca. 70 ansatte. I tillegg til de norske jobber det folk fra mange forskellige land. Til frokost i dag var det f.eks 3 ansatte på jobb. Disse kom fra Polen, Hellas og Norge. I tillegg kan jeg nenve at vi har flere ansatte som har vært innom Inko. Blant annet har vi en kokk hos oss fra Kongo som vi har kommet til oss via Inko.


2

Jobbkonsulent Lasse L. Løtveit syntes foredraget var veldig interessant.

Hva forventes av jobbsøkeren
Frode er veldig klar på hva det forventes av en som skal jobbe ved hotellet. – For det føste så må du være villig til å jobbe turnus. Mye av arbeidet foregår på tidlig morgen og sen kveld og natt.
At du er fleksibel og pliktoppfyllende er egenskaper som prioriteres høyt. Høy arbeidsmoral er en selvfølge med oppmøte til jobb preisist og gjerne litt før slik at du er klar til arbeidstiden starter.

Er du i tillegg serviceinnstilt og har godt humør er sjansen stor for at du får muligheten til å jobbe hos oss.


Språkferdigheter
Hos oss kommer det gjester fra hele verden. Det er selvsagt et stort pluss at du snakker norsk, men prater du engelsk eller f. eks fransk så kan du klare deg i og med at vi har mange internationale gjester. Så vil du få mye norsk spåktrening gjennom jobben hos oss og vil lære deg bedre norsk på denne måten.


Markedsfør deg selv
Rådet fra Frode for å få seg jobb er helt klar. Markedsfør deg selv. Møt opp personlig og fortell hvem du er og hva du kan.  Det er viktig med engasjement, og det er viktig å tørre å ta kontakt.
Vis at du har «guts» , at du har godt humør og at du er omgjengelig og pålitelig. Å skape et godt førsteinntrykk er veldig viktig.
Møt opp personlig og lever inn en  åpen søknad med CV så kommer du i betrakting med en gang vi skulle ha en ledig jobbmulighet som passer for deg.

Dan Viggo Johansen

Dan Viggo Johansen

Media & Kommunikasjon
941 46 074

dan.viggo.johansen@inkoas.no
Dan Viggo Johansen

Latest posts by Dan Viggo Johansen (see all)