«Æ skal aldri slutte. Aldri!!»

Glennruben

Glenn Ruben (i midten) liker seg veldig godt i jobben på Nathanielsen Begravelsesbyrå. Her sammen med en del av staben fra venstre Andreas Rustad Hansen, Magnus Mathisen, Hege Lagesen og Terje Hognestad Ingvaldsen.

Til daglig jobber Glenn Ruben Olsen på Inko AS. Enten på Stangnes som assistent på lastebilen, eller i Samasjøen hvor han hjelper til med fruktpakkinga. Og i løpet av hans vel 25 år i bedriften har han prøvd det meste av oppgaver.


Glenn Ruben er en kjent person i bybildet. Alle vet hvem han er, og han kjenner «halve byen». En stødig kar, som deltar på de fleste av byens aktiviteter. Selv spiller han på Harstad Tigers og i bandet Rockefår. Og vi som har forskjellige ærender i byens kirker, har møtt på Glenn i sin rolle som ministrant. Og, siden han har så mange kjenninger, har han også vært tilstede i mange begravelser gjennom årene.


Og nå på nyåret fikk han seg en annen, ekstern arbeidsplass: Nathanielsen Begravelsesbyrå.
Glenn jobber der én dag i uka, noen ganger to, og hjelper Andreas, Hege og Terje med å få arbeidsoppgavene unnagjorte på en effektiv og diskrét måte.
Dette kom i stand som en følge av at Glenn ønsket seg litt andre oppgaver. Glenn har vært en venn av bedriften gjennom mange år, gjennom naturlige møtepunkter i kirker og begravelser. Inko AS og Nathanielsen Begravelsesbyrå fant fort en samarbeidsform som passet alle parter.


Noen av arbeidsoppgavene er av rutinemessig karakter; kopiering, vedlikehold av bårebilen og litt rydding her og der. Mens andre oppgaver krever diskresjon. Glenn er ofte med ut i kirker og lokaler for å forberede begravelser; han pynter kirkerommet, tenner lys, legger duker på bordene, deler ut sanghefter. Hele tiden med empati og gode tanker til de pårørende. Og de pårørende synes det er godt og rørende å se at Glenn Ruben utfører et såpass spesielt og viktig arbeid.


«Jeg har et stort ansvar», sier Glenn. Og Andreas Rustad Hansen bekrefter dette. «Han er en person som er pålitelig og pliktoppfyllende. Og utrolig snill.» Viktige egenskaper å ha i en slik posisjon, som assistent i et begravelsesbyrå.


-Hva har Glenn Ruben betydd for arbeidsmiljøet?
«Hadde vi visst hvor mye Glenn betyr for arbeidsmiljøet, visst da hva jeg vet nå, hadde vi gjort dette for mange år siden!
Vi har lært MYE av å ha Glenn i arbeidsmiljøet. Det har gått over all forventning!!!» Andreas fortsetter: «Vi jobber mye med følelser, det er sånn sett et følelsesmessig belastet yrke. Glenn tilfører mye godt humør, og hans inklusjon har gjort et godt arbeidsmiljø enda bedre. Han kan løfte vår sinnsstemning. Vi blir minnet på det psykososiale arbeidsmiljøet; Vi blir mer bevisst på å ta bedre vare på hverandre i hverdagen.»


– Enn du, Glenn Ruben, hva synes du om den nye arbeidsplassen din?


«Hege, Andreas og Terje er gjeve folk. Og Alf-Johan! Æ trives så godt! Masse å gjøre, og spennende arbeidsoppgaver.
Æ skal aldri slutte!!!
Aldri!!!»

Terje Rognli

Terje Rognli

Jobbkonsulent VTA
901 56 231
Terje Rognli

Latest posts by Terje Rognli (see all)